Комплекс

Зелений базилік чим корисний

Оприлюднено

Корисні властивості базиліка

В базиліці міститься дуже багато вітамінів – А, С, В2, РР, каротин, фітонциди, рутин. Завдяки такому компоненту як евгенол, базилік має потужну антибактеріальну дію, а також має спазмолітичну та тонізуючу дію, яку можна порівняти з аспірином або ібупрофеном.20-Jun-2020

Чим корисна трава базилік?

Користь базиліка для чоловіків у його здатності підвищувати потенцію. У рослині містяться вітаміни А, С, В2, РР, цукор, каротин, фітонциди, рутин. Базилік зміцнює імунітет, допомагає запобігти виникненню онкологічних захворювань. Відвар базиліка також п'ють як трав'яний чай, додаючи в нього мед.

Чим корисний фіолетовий базилік?

Регулярне вживання сприяє ефективному очищенню організму від шлаків, покращує пам'ять, стимулює мозкову активність і добре зміцнює імунітет. Крім того, базилік має потужну тонізуючу дію.

Кому не можна використовувати базилік?

Кому не рекомендується вживати базилік Базилік не рекомендується для вживання вагітним жінкам, людям з психічними розладами та страждаючим від епілепсії. Від ароматної зелені краще утриматися гіпертонікам, діабетикам, хворим, які перенесли інфаркт або інсульт.

Який є базилік фіолетовий?

Він чудово поєднується з м'ясом, рибою, сиром, овочами та фруктами і буде доречний у рецептах закусок, соусів, салатів та десертів. Вирішуючи, що приготувати з фіолетового базиліка, Треба враховувати, що в рецептах гарячих страв його аромат довго не зберігається, тому їх потрібно готувати перед подачею на стіл.

Чи можна їсти базилік, коли він цвіте?

Вони їстівні, тому якщо виявиться, що вони вам подобаються, вони зроблять гарний гарнір для салату. Я не великий шанувальник, тому зазвичай я дотримуюся пропозиції Марти і тримаю їх затиснутими, щоб рослина давала більше листя.

Чим багатий базилік?

Листя та втечі базиліка містять каротин, рутин, дубильні речовини, вітамін Р та безліч макро- та мікроелементів. Залежно від виду та ступеня свіжості в листі базиліка міститься до 2% ефірних олій. Крім того, базилік багатий клітковиною і навіть містить білки. Калорійність базиліка – 40 ккал.

У чому відмінність зеленого базиліку від фіолетового?

Чим відрізняються зелений і фіолетовий базилік Базилік із зеленим листям має велику популярність у європейських країнах, а пряність з фіолетовим забарвленням – в азіатських, на Кавказі та у Росії. У першого ніжніший, трохи солодкуватий смак з легким освіжаючим післясмаком.

Куди можна використати фіолетовий базилік?

Проте ця спеція куди більш багатогранна – базилік додають у супи, соління, консерви, готують з ним рибу, овочі та м'ясо.Куди додають базилік?

  • у пасту, салати (капрезе);
  • у супи (мінестроні);
  • у соуси (песто);
  • у піцу (Маргарита);
  • у полуничні та малинові джеми.

Jun 19, 2020