Комплекс

Як сушити калину в духовці?

Оприлюднено

Перебрати ягоди, видалити гілочки, пом'яті та пошкоджені ягоди. Розкласти ягоди калини в один шар на деку, викладеному пергаментним папером. Сушити в духовці при 60-80 ° С і злегка прочинені двері духовки. На сушіння калини в духовці піде приблизно 8 годин.

Як дозріти калину в домашніх умовах?

Сушим калину Кисті розкладають на лист, регулятор встановлюють на рівні 50–60 ⁰С. Дверцята духовки повинні бути прочинені, щоб калиновий сік не витік з ягід, що лопнули. Плодоніжки після сушіння ягід можна видалити. Сушену калину потрібно зберігати у сухих скляних банках, закритих кришками.

Чи можна сушити ягоди калини?

Для сушіння калини слід вибирати тільки стиглі плоди. Їх необхідно ретельно промити, перебрати, залишивши тільки найякісніші та неушкоджені ягідки, видалити плодоніжки та добре просушити, розклавши на рушник з натуральної тканини. … Поки що плоди калини сушаться, дверцята духовки тримайте відчиненими.

Коли збирати ягоди калини?

Терміни збору Зрілість калини настає, коли ягідки стають яскраво-червоними без зелених прожилок. На півдні цей час настає вже наприкінці літа, а в середній смузі калину збирають у середині осені. Занадто раннє прибирання загрожує тим, що ягоди матимуть гіркуватий присмак.

Як використати калину?

Плоди калини мають також заспокійливу дію. Ягоди заварюють як чай (1 ст. ложка в склянці окропу) і п'ють по 1/2 склянки 2 десь у день. При нестачі вітамінів плоди їдять у натуральному вигляді, готують із них сік, морс, компот, кисіль, варення, желе.

Як і де зберігати калину?

Зрізану калину в кистях зберігайте в холодильнику або будь-якому іншому прохолодному місці (балкон, горище) до 6 місяців. У першому випадку підійде каструля або нещільно закрита банка – щоб ягода могла дихати. А в другому – просто підвісьте пензлі у напівтемному місці. Заморозьте ягоди, розклавши по пакетах.

Як приготувати червону калину на зиму?

Спосіб приготування:

  1. Ягоди перебрати, промити та висушити на рушник.
  2. Закип'ятити у сотейнику воду. …
  3. В приготовлений сироп засипати ягоди калини. …
  4. Повернути на плиту та знову проварити протягом 5 хвилин.
  5. Перекласти варення з калини у стерилізовані банки, закрити та зберігати в холодильнику.

02-Oct-2019

Чим корисна калина для здоров'я?

Каліна містить найважливіші вітаміни A, C, E, P, K, а також магній, цинк, залізо та ефірні олії. Це чудове джерело антиоксидантів. … Каліна позбавляє болю, підтримує імунітет і знижує тиск, вона корисна для жіночого здоров'я та вважається природним антибіотиком.

Як правильно заморозити Калину?

Калину перебрати, відокремити ягоди від гілочок. Розкласти ягоди в один шар на таці та підморозити в морозильній камері (1 година). Порційно розкласти ягоди калини у пакети для заморожування. Максимально вичавити повітря з пакетів.