![]()
Ви любите смачні кіслюкі огірки, які вирощували ваші бабусі з дитинства? Ми знаємо, як засолити огірки так, щоб вони залишилися соковитими і хрусткими на протязі всієї зими. Отримайте максимальне задоволення від цього зігріваючого консервування за допомогою наших рецептів та порад.
Рецепт 1:
Для початку треба вибрати лише молоді, безпечні та свіже огірки. Ретельно мийте їх і очищайте від шкірки. Далі ріжте огірки, залишаючи їх цілими, але зрізаючи кінчики. Додайте декілька гарбузових лозок, листя вишні або дуба, часник та спеції: хміль, горіхи, зелень. Складайте огірки в банки та заливайте холодною окропом з додаванням солі. Закрийте банки металевими кришками і поставте у прохолодне місце. Огірки будуть готові через кілька тижнів.
Запам’ятайте: ключова умова для яскравого смаку засолених огірків – свіжість і якість продукту.
Рецепти засолювання огірків

Засолювання огірків – це відмінний спосіб зберегти їх для подальшого використання. Ми пропонуємо вам кілька рецептів засолювання огірків, які допоможуть зберегти різноманітність смаків і додають особливий колорит до вашого столу взимку.
Класичний солений рецепт: Візьміть свіжі огірки, промийте їх в холодній воді. Зробіть надрізи на огірках, щоб сіль краще проникла всередину. Розкладіть огірки в банки. Для розчину солі додайте воду, сіль, цукор, оцет та спеції за смаком. Залийте цим розчином огірки і закрийте банки герметичним кришталем. Зберігайте в прохолодному місці протягом 2-3 тижнів. Ваші солені огірки готові для споживання!
Засолювання огірків з горошком і маревою: Приготуйте солений розчин з солі, води, цукру, оцту та спецій. Розкладіть у банку шар огірків, а потім шар горошку і мареви. Повторюйте цю послідовність, поки банка не заповниться до верху. Залийте розчином і закрийте кришталем. Такі огірки зберігаються довше та мають особливий смак і аромат.
Засолювання огірків з часником і зеллюю: Візьміть огірки, зробіть надрізи, як в класичному рецепті. Розкладіть огірки у банку, а між огірками додайте шматочки часнику та зеллю. Залийте розчином солі, оцту, цукру та спецій і закрийте кришталем. Цей рецепт додасть огіркам неповторний смак і аромат.
Засолювання огірків – це чудовий спосіб зберегти їх на весь рік і насолоджуватися свіжими соленими огірками взимку. Спробуйте наші рецепти і насолоджуйтеся смаком літа в будь-яку пору року!
Основні правила засолювання

Засолювання – це відмінний спосіб збереження огірків на зиму. Але щоб зберегти смак та корисні властивості огірків, важливо дотримуватися деяких правил:
- Вибір огірків: Обирайте молоді та свіжі огірки. Вони повинні мати цілість та здоровий вигляд.
- Маринад: Для засолу можна використовувати маринад з оцту, солі, цукру та спецій. Правильне співвідношення цих інгредієнтів забезпечить насичений смак і пікантність огірків.
- Маринування: Огірки потрібно маринувати в герметично закритому посуді протягом 1-2 днів при кімнатній температурі.
- Зберігання: Засолені огірки краще зберігати в прохолодному темному місці, такому як погреб або холодильник. Їх можна зберігати до 1 року.
Дотримуючись цих правил, ви зможете насолити власні смачні огірки, які прикрасять ваш стіл і насолодять вашу родину взимку.
способів засолити огірки на зиму
1. Класичний спосіб
Це найпоширеніший та найпростіший спосіб засолення огірків. Огірки нарізають кружечками, солять, заливають оцтом та заливають водою. Потім банки закривають і ставлять на холодне місце. Чекаємо декілька тижнів і можемо насолоджуватись смачними огірками на зиму.
2. Солоні огірки з хроном
Цей спосіб засолення дає особливий смак огіркам. Щоб приготувати такі огірки, треба зрубати кроп і мареними огірками наповнити пластиковий контейнер. Потім баночки важко закрили, щоб усі гази вийшли та огірки були вкрилені зеленинк завжди зверху і смачні огірки готові!
3. Традиційний посол
Цей спосіб засолення огірків нашими бабусями використовувався століттями. Огірки клали до кувшина, бак та інших посудин, заливали солонкою з додаванням води та накладали прес. Готували таким чином огірки тривалий час і вони мали прекрасний смак.
4. Мариновані огірки з горошком та морквою
Цей спосіб засолення огірків є найпоширеніший. Огірки ріжемо колечками та послідовно кладемо до банок, додаємо варений горошок та солодкі мариновані морквинки та заливаємо огірки спеціальним розчином. Огірки набувають апетитного смаку та прекрасно підходять як закуска.
5. Зелені помідори засолюють
Наповнюємо банки бруньками зелених помідорів, добавляємо горошок, солодку моркву та інші зелені овочі. Заливаємо все оцтом та смачним домашнім розчином. Зберігаємо банки на холодному місці протягом місяця. Насолоджуємося смаком огірків протягом зими.
| Спосіб | Складові | Час на приготування |
|---|---|---|
| Класичний спосіб | Огірки, оцет, вода | Декілька тижнів |
| Солоні огірки з хроном | Огірки, кроп, сіль | 25-30 днів |
| Традиційний посол | Огірки, сіль, вода | 1-2 місяці |
| Мариновані огірки з горошком та морквою | Огірки, горошок, морква, солонка | 1-2 тижні |
| Зелені помідори засолюють | Зелені помідори, горошок, морква, зелень | 1 місяць |