Комплекс

Як висушити зелений горошок на зиму

Оприлюднено

Спочатку слід висипати горошинки у підсолену воду та довести до кипіння. Після цього – помістити їх у друшляк та злегка підсушити. Потім зелений горошок треба висипати на лист, покрити тонким шаром цукрового піску і сушити у духовці за температури 60-70? З.

Як висушити горох на зиму?

Обсохлий горох сушать у духовці в три прийоми. Перші 2:00 при мінімальній температурі 35-40 °С. Потім горох виймають і дають йому повністю охолонути і трохи підсохнути на повітрі протягом 2-х годин. Після цього горох знову поміщають у духовку на 2 години та сушать при температурі 45-50 °С.

Як правильно сушити зелений горошок?

Опустити друшляк з горохом на 2 хв сильно киплячу воду, потім на 1 хв холодну і знову витримати 1 хв в окропі. Розсипати бланшований горошок тонким шаром на паперовий рушник для просушування. Пересипати на лист і поставити в духову шафу на 2 години. Температура повинна бути не вищою за 40°C.

Чи можна сушити зелений горошок?

Можна сушити зелений горошок і прямо в стручках (лопатками). Слід відібрати найсвіжіші та пружні стручки, промити їх і пробланшувати в окропі. Через кілька хвилин стручки остуджують, ріжуть на кілька частин, розкладають по лотках електросушарки та сушать за 60-65 градусів.

Як правильно заморозити горох?

Зерна гороху відкидають на друшляк і дають максимально стекти воді. Потім горошок розсипають на рівну поверхню та заморожують протягом кількох годин. Це дозволить зробити заморожування розсипчастим. Після того, як зерна злегка промерзнуть, їх зсипають у пакет для заморозки і прибирають на зберігання в морозильну камеру.

Скільки горох сохне?

Це горох середньопізній термін дозрівання. Технічної стиглості боби досягають через 50-60 днів після появи сходів, повністю дозрівають через 90-110 днів. Стебло досить високе (120-180 см), з довгими міжвузлями.

Як виготовляють сухий горох?

Зелений горошок тримають у духовці близько 12 – 14 годин. Після закінчення цього часу сито знімають із духовки, а горох знову викладають на папір і поміщають у темне та прохолодне місце. Як тільки горох охолоне, його прокочують дерев'яною дошкою, можна класти під гніть. Це дуже важливий момент.

Чи потрібно відварювати зелений горошок перед заморожуванням?

Горошок промити під проточною водою. Воду довести до кипіння. Горошок порційно поміщати в друшляк і бланшувати в окропі протягом 3 хвилин. Це робиться для того, щоб горошок при заморожуванні не втратив колір і не скривився.

Чи можна заморозити горох у стручках?

Заморожування молодих стручків гороху Готові до заморозки стручки, порізані на шматочки або повністю, запакувати в порційний посуд або пакети і відправити в морозилку. Заморожувати горошок рекомендується за температури не вище -18 градусів. І зберігатися в морозильній камері за такої ж температури він може до трьох місяців.