Вирощують декоративні гарбузи, Як і звичайну. Декоративний гарбуз воліє пухкі, добре дреновані ґрунти з високим вмістом гумусу та нейтральною реакцією. Вирощують її через розсаду або посівом у ґрунт на початку червня. Для повноцінного розвитку гарбуз своєчасно поливають і кожні 20 днів підгодовують.
Чи можна їсти декоративний гарбуз?
Здебільшого плоди цих рослин є неїстівними і вирощуються виключно як прикраси. Деякі різновиди можна, можливо вживати в їжу, поки плоди незрілі – дозріваючи, вони грубіють і стають непридатними для їжі, ні для корму худобі. А у гарбуза чалмоподібною, наприклад, є сорти із солодкою, смачною м'якоттю.
Як зберегти декоративний гарбуз?
Затвердіння декоративних гарбуз
- Спочатку вимийте поверхню гарбузів мильною водою і дозвольте їм висохнути. …
- Помістіть їх у добре вентильованому місці, де на них не потраплятимуть прямі сонячні промені на термін близько 1 тижня. …
- Перенесіть їх у темне місце, що добре вентилюється, на термін, принаймні, 6 місяців.
Як правильно посадити насіння гарбуза?
Насіння засипають родючою землею, а ділянку мульчують торф'яною крихтою або перегноєм. Між рядами залишають проміжок не менше 2 м, а між лунками у ряду – не менше метра. Робити лунки краще у шаховому порядку. Щоб прискорити появу сходів, на посіви накидають плівку, присипаючи краї землею.
Коли збирати декоративні гарбузи?
Плоди декоративного гарбуза збирають до настання заморозків, сушать у теплому приміщенні. Коли плоди дерев'яніють, з них можна робити сільнички, коробочки, вази або використовувати у фітокомпозиціях.
Чи можна їсти Чалмовидний гарбуз?
Великою перевагою цього сорту є можливість застосування смачних плодів у їжу у сирому вигляді, як салати та закуски. Цю гарбуз можна просто є сирий (як морквину); можна, можливо натерти на тертці або нарізати скибочками для додавання салати; можна, можливо смажити, варити, гасити, солити.
Куди посадити декоративний гарбуз?
Декоративний гарбуз воліє пухкі, добре дреновані ґрунти з високим вмістом гумусу та нейтральною реакцією. Вирощують її через розсаду або посівом у ґрунт на початку червня. Для повноцінного розвитку гарбуз своєчасно поливають і кожні 20 днів підгодовують.
Як зробити так, щоб гарбуз не зіпсувався?
Щодня зволожуйте гарбуз розчином відбілювача. Обприскуйте зовнішню та внутрішню сторони гарбуза розчином, щоб гарбуз залишалася у вихідному стані. Витріть зайву вологу після обприскування. Вологість – союзник цвілі.
Як правильно засушити гарбуз?
Сушіння відбувається у два етапи:
- Перші 5 годин гарбуз необхідно сушити за температури 55 – 60 градусів. Після чого часточки перевертають і дають їм повністю охолонути.
- На завершальному етапі температуру збільшують до 75 – 80 градусів і продовжують сушіння до повної готовності.
Dec 10, 2016