У сковороді розігріваємо олію і кладемо підготовлені стрілки часнику. Смажимо на середньому вогні під кришкою до м'якості та рум'яної скоринки, як гриби. Все від часу помішуємо, щоб стрілки поступово просмажилися. Готові стрілки часнику поміняють колір і стануть м'якими.
Як використовувати часникові стрілки?
Найпростіший рецепт – додавати ніжні часникові стрілки у салати чи супи. Можна гасити з часниковими стрілками м'ясо, реберця, курячі стегенця, печінку, додаючи за 10-15 хвилин до кінця приготування. Але найчастіше садівники просто обсмажують часникові стрілки: достатньо 5-6 хвилин смажити на несильному вогні
Чи можна заморозити стрілки часнику?
Заморожені часникові стрілки можна зберігати дуже довго. У чистому вигляді без добавок – 8 місяців, з вершковим чи оливковою олією – 6 місяців. Температура має бути -18 градусів. Використати часникові стрілки можна не розморожуючи заготівлю.
Чим корисні часникові стрілки?
Стрілки, як і весь часник – криниця вітамінів, містить багато вітаміну С, вітаміни А, В1, В2, Е, РР, мікроелементів, мабуть, має більше, ніж будь-яка зелень: хлор, натрій, сірка, калій та кальцій, фосфор, магній, марганець та мідь, германій , молібден, кобальт та цирконій, ванадій, титан, селен та свинець.
Коли треба забирати стрілки у часнику?
Коли краще видаляти часникові стрілки? Стрілки часнику слід виламувати приблизно в середині червня, коли стрілочка скрутилася в кільце, але ще не "роздулася" під обгорткою. Якщо ви вищипніть стрілку раніше, то вона продовжуватиме зростання, а якщо пізніше – то поживні речовини будуть витрачатися на налив бульбочок.
Чи можна їсти стебло часнику?
Але головні властивості пагонів пов'язані з вмістом фітонцидів, які мають протимікробний ефект. Є там і додає часнику характерний запах аліцину, але в меншій кількості, ніж у голівках. Отже, стрілки можна їсти практично всім.
Як зберігати пасту?
Варто відмітити що часникову пасту бажано зберігати в холодильнику. А ще її можна заморожувати у морозильній камері. Взимку пасту можна додавати в м'ясні страви, супи, борщі, салати та бутерброди. Крім цього, з неї можна готувати домашній майонез.
Як заморозити стрілки?
Далі розповім, як заморозити стрілки часнику на зиму: Промийте пряну зелень у друшляку і дайте воді стекти або обсушити серветкою. Потім наріжте стрілочки невеликими шматочками. Звичайно можна, заморожувати їх цілком, але частинами буде компактніше, та й нарізати приємніше та легше свіжий продукт.
Чи можна заморозити зимовий часник?
Часник заморожується досить швидко – буквально за кілька годин. І потім його сміливо можна, можливо зберігати у морозильній камері при температурі близько -18 градусів протягом півроку. … Що стосується заморожених зубчиків часнику, то їх найзручніше використовувати при приготуванні різноманітних соусів.