Кролики

Вироблення шкур кролика в домашніх умовах покрокова інструкція

Оприлюднено

Вироблення шкур кролика в домашніх умовах

З кроликів можна отримати не тільки м'ясо, а й цінний хутряний матеріал. Шкурки затребувані в пошитті безлічі предметів галантереї, одягу, декору. При цьому потрібно пам'ятати, що вартість і якість хутра залежить від вичинки. Процедуру важливо проводити за певними правилами. Тема даної статті: вироблення шкір кролика в домашніх умовах.

Вироблення шкур кролика в домашніх умовах

З чого почати

Існує три критерії, які допомагають покласти правильне початок роботі з кролячими шкірками:

  • порода. Найдорожчий матеріал дають кролики білий велетень, шиншила, чорно-бурий. Ці гібриди спеціально виведені на отримання густого, висококласного хутра. Сірі велетні і аналогічні їм породи придатні на шкури, коли при вирощуванні вдається отримати щільний ворс. Головною хитрістю в такій справі служить збагачене вітамінами харчування;
  • час забою. Краще за все піддаються виробленні шкури молодняку ​​8-9 місяців, коли покрив повністю сформований. Умертвіння проводять з листопада по березень з урахуванням линьки. При незавершеному процесі зміни підшерстя ворс буде вилазити зі шкіри та матеріал швидко облисіє. Дорослі особини забивають після досягнення потрібної ваги (3-5 кг, залежить від породи). Старих кроликів не використовують через грубості і ламкості волосків;
  • спосіб забою. Для збереження хутра не використовують методи з фізичними ушкодженнями шкіри та великою кількістю крові. Також намагаються уникати електричного варіанту – він може обпалити і послабити ворс. Слід надавати перевагу повітряна емболія, французький метод. Удар палицею або ребром долоні за вухами застосовують при впевненості в здатності уникнути гематом.

Хутряної кролик породи Шиншила

Отримати якісні м'ясо і шкуру можна тільки дотримуючись правил забою. Процес може викликати неприємні емоції в теорії, але є не настільки складним на практиці. Без нього не обійтися жодному заводчику, бажаючому продавати кролячу продукцію. У даній статті ви дізнаєтеся як забити кролика.

Досвідчені фермери радять не нехтувати даними пунктами, оскільки вони безпосередньо впливають на прибутковість справи.

Як правильно зняти шкірку?

Перед формуванням шкіру з хутром потрібно зняти з туші. Процедура часто викликає труднощі у новачків. З досвідом вона перестає бути проблемною, починає виходити швидко і акуратно. Найкраще робити відразу після завершення знекровлення, поки кролики не задубів.

Полотно має вийти цілісним, тому тварина «роздягають» панчішних чином. Тушу підвішують за задні лапи на розпірку головою вниз. Далі діють покроково: