В основі напою повинні бути нейтральні трави, такі як звіробій, кропива, іван-чай, ромашка, листя малини, звичайний зелений або чорний чай. Серцем напою зробіть траву, що має яскраво виражений смак: м'яту, чебрець, липовий колір, материнку, шавлію.Aug 20, 2021
Що можна сушити для додавання до чаю?
Розкішним поєднанням у чаї буде: лист малини, лист ожини, лист суниці, лист м'яти перцевої, квітки білої акації, трава буркуну, трава материнки, взяті у співвідношенні 2:2:2:1:1:1:1. Приємно буде застуди пити чай з трави материнки, квіток аптечної ромашки, квіток липи, листа ожини, взятих у співвідношенні 1:1:1:1.
Що сушити для чаю?
Червень-липень – листя та квіти ожини, суниці та малини; квітучі пагони чебрецю, материнки, м'яти, манжетки, котовника; квіти ромашки та липи. Липень-серпень – вереск, квіти зріла, обліпиха, різні ягоди. Серпень-вересень – яблучне, суничне та вишневе листя.
Які ягоди можна сушити?
Отже, я сушила суницю, полуницю, малину, іргу, смородину, вишню, ожину. Ягода у мене своя і тому я її не мою, розкладаю тонким шаром у сушарку та сушу при 45 градусах. коли об'єм ягоди зменшується вдвічі, перекладаю на лист пергаменту та прибираю на досушку на горище.
Які фрукти можна сушити на зиму?
Зазвичай у домашніх умовах сушать зелень петрушки, кропу, селери, любистка, майорану, чебрецю, м'яту та мелісу, материнку, чебрець та розмарин. Ці трави не втрачають свій аромат у будь-якому вигляді.
Які фрукти можна сушити для чаю?
Трави для чаю
- Ромашка аптечна. Надає трав'яним настоям чудового медового запаху. …
- Суниця. Чай заварюють із листя, плодів та квіток суниці. …
- Смородина. Дуже ароматне листя, воно прикрасить будь-який чай, як трав'яний, і звичайний. …
- Малин. …
- Вишневе. …
- М'ята. …
- Звіробій. …
- Іван-чай.
Яке листя можна сушити для чаю?
6 трав, які сушать в серпні
- Іван-чай – Цю траву збирають і сушать у серпні, так що зараз саме час вирушати за нею до лісу.
- Листя дикі суниці. У серпні суничний лист червоніє, що є ознакою зрілості. …
- М'ята. …
- Звіробій. …
- Материнка.
Які трави можна сушити для чаю?
Трави для чаю
- Ромашка аптечна. Надає трав'яним настоям чудового медового запаху. …
- Суниця. Чай заварюють із листя, плодів та квіток суниці. …
- Смородина. Дуже ароматне листя, воно прикрасить будь-який чай, як трав'яний, і звичайний. …
- Малин. …
- Вишневе. …
- М'ята. …
- Звіробій. …
- Іван-чай.
Як сушити фрукти для чаю?
Необхідно помістити ягоди на решітку духовки та підтримувати температуру 60-65 °С. Можна також викласти ягоди на лист, застелений фольгою. Дверцята духовки треба відкрити, щоб виходила волога. Під час сушіння важливо стежити, щоб ягоди не підгоряли, не пересохли та не злиплися, помішуючи їх дерев'яною лопаткою.