Квітень-травень – листя берези, сережки верби, кропиву. Травень-червень – більшість трав, листя брусниці, смородини і чорниці, квітки жасмину і шипшини, молоді пагони зніту. Червень-липень – листя та квіти ожини, суниці та малини; квітучі пагони чебрецю, материнки, м'яти, манжетки, котовника; квіти ромашки та липи.Aug 26, 2019
Що можна сушити для додавання до чаю?
Розкішним поєднанням у чаї буде: лист малини, лист ожини, лист суниці, лист м'яти перцевої, квітки білої акації, трава буркуну, трава материнки, взяті у співвідношенні 2:2:2:1:1:1:1. Приємно буде застуди пити чай з трави материнки, квіток аптечної ромашки, квіток липи, листа ожини, взятих у співвідношенні 1:1:1:1.
Яке листя можна додавати в чай?
Аркуш бадану – 3 частини, листя малини, чорної смородини та трава материнки – по 1 частині. Загальнозміцнюючий чай. Меліса або котовник, звіробій, квіти або плоди глоду, квітки липи, листя м'яти – у рівних частинах. Чай має м'яку заспокійливу дію.
Які фрукти можна сушити на зиму?
Зазвичай у домашніх умовах сушать зелень петрушки, кропу, селери, любистка, майорану, чебрецю, м'яту та мелісу, материнку, чебрець та розмарин. Ці трави не втрачають свій аромат у будь-якому вигляді.
Які ягоди можна сушити?
Отже, я сушила суницю, полуницю, малину, іргу, смородину, вишню, ожину. Ягода у мене своя і тому я її не мою, розкладаю тонким шаром у сушарку та сушу при 45 градусах. коли об'єм ягоди зменшується вдвічі, перекладаю на лист пергаменту та прибираю на досушку на горище.
Які фрукти можна сушити для чаю?
Трави для чаю
- Ромашка аптечна. Надає трав'яним настоям чудового медового запаху. …
- Суниця. Чай заварюють із листя, плодів та квіток суниці. …
- Смородина. Дуже ароматне листя, воно прикрасить будь-який чай, як трав'яний, і звичайний. …
- Малин. …
- Вишневе. …
- М'ята. …
- Звіробій. …
- Іван-чай.
Яке листя можна сушити для чаю?
6 трав, які сушать в серпні
- Іван-чай – Цю траву збирають і сушать у серпні, так що зараз саме час вирушати за нею до лісу.
- Листя дикі суниці. У серпні суничний лист червоніє, що є ознакою зрілості. …
- М'ята. …
- Звіробій. …
- Материнка.
Яке листя корисно заварювати?
Ферментувати для приготування чаю можна листя вишні, яблуні, груші, суниці, малини, чорної смородини, чорноплідної горобини, клена, ліщини, м'яти та меліси. Листя можна заготовляти протягом усього сезону, обриваючи в суху погоду найніжніші та найчистіші (після дощу).
Які трави можна сушити для чаю?
Трави для чаю
- Ромашка аптечна. Надає трав'яним настоям чудового медового запаху. …
- Суниця. Чай заварюють із листя, плодів та квіток суниці. …
- Смородина. Дуже ароматне листя, воно прикрасить будь-який чай, як трав'яний, і звичайний. …
- Малин. …
- Вишневе. …
- М'ята. …
- Звіробій. …
- Іван-чай.