Використовуйте кінзу, заморожену в маслі, для соусів, супів та інших страв. Ви можете використовувати її як заправку для салатів. При цьому не забудьте зменшити кількість олії, якою ви заправляєте салат.
Чи можна заморожувати кінзу?
Кінзу заморожують як гілочками, так і у вигляді нарізки. Вибирайте найзручніший спосіб. Розмістіть зелень порціями, видавіть повітря з пакетів і зав'яжіть їх. Тепер швидко заморозьте кінзу: чим нижча температура в камері, тим більше корисних речовин збережеться у листочках.
Чи можна заморозити кінзу та базилік?
Заморожувати можна будь-яку зелень – кріп, кінзу, петрушку, щавель, базилік, селера, шпинат … Загалом, ті трави, які подобаються і до смаку. Основні переваги заморожених трав перед засушеними – збереження форми, кольору та аромату. … Темніють при сушінні та пір'ї цибулі, часто жовтіють листя кропу та петрушки.
Як правильно сушити кінзу?
Сушіння кінзи в домашніх умовах має проводитися в тіні, при температурі не вище 40-50 °. Попередньо приготуйте місце для сушіння та висипте траву рівним і тонким шаром. Важливо врахувати ще той момент, що приміщення має бути обов'язково провітрюваним.
Як можна використовувати кінзу?
Кінза – Частий інгредієнт салатів, бутербродів, сендвічів, яєчень. Зелень кінзи чудово поєднується з кропом, базиліком, м'ятою, перцем чилі та часником. Завдяки пряному смаку, кінза підходить для страв з м'яса та риби, а також до квасолевого та горохового супів.
Як зберегти свіжу кінзу на зиму?
Дайте воді стекти, а листкам трохи підсохнути. Поріжте кінзу не надто дрібно, оскільки після засихання вона ще більше зменшиться у розмірах. Візьміть піддон, плоску страву або піднос, застелите його папером і розкладіть на ньому тонким шаром кінзу. Сушіння проводите в сухому, провітрюваному місці.
Як правильно зберігати кінзу?
За допомогою пластикового пакета та склянки води ви зможете тримати свіжу кінзу у холодильнику близько двох тижнів. У морозильній камері можна зберігати кінзу протягом кількох місяців. Щоб зберегти кінзу ще довше, висушіть її листя і тримайте їх у відділенні кухонної шафи для спецій.
Як краще зберегти кінзу на зиму?
Дайте воді стекти, а листкам трохи підсохнути. Поріжте кінзу не надто дрібно, оскільки після засихання вона ще більше зменшиться у розмірах. Візьміть піддон, плоску страву або піднос, застелите його папером і розкладіть на ньому тонким шаром кінзу. Сушіння проводите в сухому, провітрюваному місці.
Чи можна заморозити зелень базиліку?
Тому його варто заготовити про запас, шляхом заморожування. Листики базиліка чудово зберігають форму при заморожуванні. Таку заготівлю можна, можливо зробити двома способами: заморожувати пучок гілочок базиліка або ж окремо листочки. … При заморожуванні зберігається і колір, і аромат базиліка.