Якщо ви вирішили зберегти кінзу в холодильникуто можете засолити її на зиму. Все, що для цього потрібно, – зелень, скляні банки, сіль (20 г солі на 100 г кінзи). Придатний свіжий, ще не зацвілий коріандр.
Як краще зберегти свіжу кінзу?
За допомогою пластикового пакета та склянки води ви зможете тримати свіжу кінзу у холодильнику близько двох тижнів. У морозильній камері можна зберігати кінзу протягом кількох місяців. Щоб зберегти кінзу ще довше, висушіть її листя і тримайте їх у відділенні кухонної шафи для спецій.
Як правильно заморожувати кінзу?
Кінзу промийте під проточною водою, можна ненадовго замочити, щоб увесь пил перейшов у воду. Тепер гілочки повністю просушіть на паперовому або вафельному рушнику. Підготуйте пластикові контейнери із кришками або пакети для заморожування. Кінзу заморожують як гілочками, так і у вигляді нарізки.
Чи можна сушити зелень кінзи?
При сушінні в електросушарці, кінза збереже свій зелений колір, але є великий ризик пересушити зелень, отримавши потерть. Тому виставте температуру не більше ніж на +50 градусів і контролюйте процес сушіння. Раз на одну годину відключайте сушарку, переставляйте піддони місцями, та перевіряйте ступінь висихання.
Як правильно сушити кінзу?
Сушіння кінзи в домашніх умовах має проводитися в тіні, при температурі не вище 40-50 °. Попередньо приготуйте місце для сушіння та висипте траву рівним і тонким шаром. Важливо врахувати ще той момент, що приміщення має бути обов'язково провітрюваним.
Як зберегти петрушку у свіжому вигляді?
Висушену зелень і коріння розкладіть у скляні герметичні банки і зберігайте в темному сухому місці. Або попередньо подрібніть окремо коріння та зелень – у такому вигляді петрушку зручно використовувати у готуванні. Сушена петрушка не втрачає свого смаку та аромату протягом року.
Як правильно зберігати базилік у холодильнику?
Як зберігати свіжий базилік?
- Поставити стеблинки в склянку і залити водою, яка кожні 2-3 дні замінюється свіжою порцією. …
- Збільшити термін зберігання до 3 тижнів можна так: помістити базилік у склянку з водою, закрити прозорим пакетом, притиснувши краї мотузкою або гумкою.
Чи можна заморозити кінзу та базилік?
Заморожувати можна будь-яку зелень – кріп, кінзу, петрушку, щавель, базилік, селера, шпинат … Загалом, ті трави, які подобаються і до смаку. Основні переваги заморожених трав перед засушеними – збереження форми, кольору та аромату. … Темніють при сушінні та пір'ї цибулі, часто жовтіють листя кропу та петрушки.
Як зберегти кінзу в домашніх умовах?
Обріжте кінці. Використовуйте кухонні ножиці, щоб обрізати сухі кінчики від кожного стебла кінзи. У той же час, видаліть також все пошкоджене або в'яне листя. Щоб зберегти кінці свіжішими і менше травмувати рослину, обрізайте стебла під прохолодною проточною водою.