Комплекс

Де вирощують ялтинську цибулю

Оприлюднено

Області поширення: село Оползневе (на захід від Алупки, Велика Ялта), Василівка (Ай-Васил) над Ялтою, у Великій Алушті його виробляється більше: із заходу на схід це села та селища Запрудне (Дегермен-кою), Малий Маяк, Пушкіне, Кіпарисне , Малореченське.

Як визначити справжню ялтинську цибулю?

Як відрізнити ялтинську цибулю від інших сортів Головна зовнішня ознака ялтинської цибулі – Плоска червона цибулина. Якщо його розрізати, усередині буде 5-7 товстих соковитих лусок, у той час як у інших сортів вони тонкі та їх набагато більші. Але головне смак: він солодкий.

Чим корисна ялтинська цибуля?

Користь ялтинської цибулі Ялтинська цибуля містить велику кількість антиоксидантів та вітаміну С. Флавоноїдів та клітковини в ньому набагато більше, ніж у традиційних світлих сортах. Завдяки високому вмісту сірки, рослина має здатність синтезувати колаген і допомагає виводити з організму токсичні речовини.

Як правильно садити ялтинську цибулю?

поблизу не повинен вирощуватись цибуля іншого гатунку; час висадки у відкритий ґрунт – кінець квітня чи початок травня; рекомендується обрізати третину пера – так розсада швидше приживеться; садять на відстані 10-15 см між собою та на 30 см між рядами.

Чому цибулю називають Ялтинською?

Солодкий, з характерною, плескатою головкою фіолетового кольору – його називають "ялтинським", Хоча безпосередньо в Ялті його не вирощують. Плантації цибулі, які скорочуються рік у рік, розташовані в районі села Оползневе та селища Сімеїз за Ялтою.

Чим відрізняється ялтинська цибуля від червоної?

В відмінність від звичайних сортів цибулі, які миттєво демонструють гіркоту та гостроту, ялтинська має соковитий і солодкий смак, а легка пікантність проявляється в ньому значно пізніше як післясмак. Секрет унікальності цієї рослини криється в місцевості, де вона зростає.

Що міститься у червоній цибулі?

В червоному цибулі є залізо, марганець, мідь, фтор, вітамін С, К, групи В, бета-каротин, селен, корисні незамінні амінокислоти — аргінін, лейцин, фенілаланін, триптофан, фітонциди — мають антимікробні властивості. Важливо! Основна користь овочів міститься у перших шарах (ближче до луски).

Чим знаменита кримська цибуля?

Ялтинський цибуля містить велику кількість антиоксидантів і вітаміну С. При цьому флавоноїдів та клітковини в ньому набагато більше, ніж у традиційних світлих сортах. Завдяки високому вмісту сірки, рослина має здатність синтезувати колаген і допомагає виводити з організму токсичні речовини.

У чому особливість ялтинської цибулі?

Особливості сорти Середня маса цибулини 150 г. Товщина луски від 0,5 до 2 сантиметрів, кількість лусочок – не більше семи штук. Смак соковитих лусок солодкий, із слабогострим присмаком (залежить від умов вирощування). Кримський цибуля містить вітамін С, аліцин, а також грубі харчові волокна.