не перетримати огірки у теплому приміщенні під час квашення. Заготівлі, які довго киснуть у кімнаті, стають м'якими під дією молочно-кислих бактерій розсолу.15-Jan-2020
Чому стають м'якими солоні огірки?
Розм'якшення солоних огірків у банках, особливо за їх тривалому зберіганні, пов'язані з роботою пектолітичних ферментів. Найчастіше розм'якшення відбувається у ємностях великого обсягу. Огірки, розташовані в нижній частині, відчувають на собі підвищений тиск, через що через якийсь час стають м'якими.
Що робити із м'якими солоними огірками?
Для цього потрібно:
- злити рідину з банки і змити сліди цвілі з солоних огірків, а потім ошпарити їх окропом;
- заново простерилізувати банки та приготувати новий розсіл, прокип'ятивши його кілька хвилин на плиті;
- закласти овочі назад у чисту банку та залити свіжим солоним розсолом, а потім щільно закатати тару.
Як відновити солоні огірки?
Якщо помутніли банки з солоними огірками, то треба злити розсіл, прокип'ятити його, залити їм огірки на 5 хвилин, потім знову злити його та ще раз прокип'ятити. Остудити трохи розсолу і залити в банки, закривши їх чистими поліетиленовими кришками. Далі вони зберігатимуться нормально.
Чому не хрумтять солоні огірки?
Ті, що полежать, підв'януть і втратить свою пружність. Щоб цього не відбувалося, приготовані для засолювання огірки слід витримувати у холодній воді. … Додаткову фортецю та хрускіт огіркам надають додаються в заготівлі смородинове, вишневе і дубове листя. Також не буде зайвим листя і коріння хрону.
Як зрозуміти, що солоні огірки зникли?
– Помутніння розсолу у маринованих огірків не повинно бути, а у солоних, навпаки, білястий осад – норма. Подивіться на кришку зсередини. Якщо є сліди корозії, це дуже небезпечно, краще викиньте банку. Дехто вважає, що це не страшно, але солі металів, окислюючись, стають досить отруйними.
Як реанімувати огірки?
Досвідченим шляхом я з'ясувала, що ситуацію можна поправити дуже простим способом. Потрібно підібрати тару такого розміру, який можна розмістити у холодильнику, укласти туди огірки, залити холодною водопровідною водою. Відразу ж поставити в холодильник, оскільки за кімнатної температури результат виходить гірше.
Що можна зробити із кислими огірками?
Що робити, якщо огірки занадто кислі
- Перекладіть огірки з банки в іншу ємність і злийте розсіл.
- Залийте огірки негарячою кип'яченою водою, всипте 1 ст. л. цукру.
- Струсіть банку та залиште її на 5 хвилин.
Що робити, якщо здулася кришка на банку з огірками?
Для цього банку відкривають, розсіл виливають, а огірки промивають чистою холодною водою. Обов'язково скуштувати вміст на смак. Якщо він змінився, заготівлі доведеться викинути. Але якщо смак хороший, овочі хрумтять і приємно пахнуть, їх можна закатати повторно.