Комплекс

Чому довго червоніють помідори

Оприлюднено

Якщо в теплиці буде надто спекотно (близько 30 градусів), то через це порушується лікопіновий синтез у плодах, в результаті вони дозрівають дуже повільно. Якщо в теплиці буде холодніше 15 градусів, то кущі томатів починають розвиватися дуже повільно, а також це вкрай негативно позначається і на почервонінні плодів.

Що робити, якщо довго не червоніють помідори?

На 10 л води беру 1 склянку золи, розмішую та виливаю під кожен корінь 1 л такого складу. Через кожні 10-14 днів обробку повторюю. Це допомагає прискорити почервоніння плодів. Щоб урожайні томати дозрівали швидше, кущі можна розвантажити.

Чому помідори погано Співають?

Іноді причина повільного дозрівання томатів полягає в незбалансованому харчуванні кущів. Наприклад, від надлишку азоту кущі ростуть потужними та міцними, а плоди слабо зав'язуються і довго не дозрівають. У період дозрівання плодів підгодівлі повинні містити більше калію та фосфору.

Як зробити так, щоб помідори швидше почервоніли?

Є ще секрет – при температурі вище 30 градусів у теплиці помідори не зав'язуються, тож теплицю треба обов'язково провітрювати. — І обов'язково для наливання томатів їх треба струшувати, забирати нові пагони. У теплиці необхідно піднімати вологість повітря: закрили теплицю і вологість піднялася.

Як прискорити дозрівання зірваних помідорів удома?

Якщо потрібно повільне дозрівання зірваних помідор, то відберіть приблизно рівні за розміром томати, покладіть у два-три шари, пересипавши їх тирсою. Температура в приміщенні не повинна бути вищою за 10 градусів. Відповідно, якщо потрібно прискорити дозрівання – приміщення має бути теплим (20-25 ° С).

Що потрібно робити із зеленими помідорами, щоб вони почервоніли?

Для того щоб зелені помідори почервоніли, кущі потрібно вирвати із землі разом з томатами, що висять на них, і підвісити рослини коренем вгору до стелі в приміщенні. Помідори у міру дозрівання харчуватимуться соком із рослин і поступово встигатимуть.

Що робити, щоб помідори швидше червоніли на гілці?

Обприскати йодом. Після цієї нехитрої процедури помідори швидше стають червоними, отримують додаткове підживлення та захист від фітофтори. Дозування: 3 краплі на 1 літр води або 40 крапель на відро води. Щедро обприскати все листя, плоди і особливо стебло в самому низу.

Які хвороби у томатів?

11 основних хвороб томатів

  • Фітофтороз Викликається грибком, вражає кущі у відкритих грядках. …
  • Мозаїка.
  • Кладоспоріоз (бура плямистість).
  • Бактеріоз (бактеріальне в'янення).
  • Некроз стебла.
  • Альтернаріоз або макроспоріоз.
  • Септоріоз (біла плямистість).
  • Сіра гнилизна

Навіщо потрібна борна кислота для томатів?

Борна кислота необхідна для розвитку кореневої системи томатівдля поліпшення зав'язуваності плодів. Правильне застосування препарату допоможе збільшити врожайність і не зашкодити рослинам.