Зміст
- Чи можна різати огірки для засолювання?
- Які огірки не придатні для засолювання?
- Скільки часу треба замочувати огірки перед консервуванням?
- Чому при засолюванні огірки стають м'якими?
- Чи можна солити гладкі огірки?
- Як поміняти розсіл в огірках?
- Який сорт огірків найкращий для засолювання?
- Як вибрати огірки для засолювання?
Часто радять зрізати кінчикищоб огірки швидше просолилися. Але від цього огірки стають м'якими. Але не одразу, а при тривале зберігання. Тобто якщо ви солите огірки на зиму, то кінчики краще не зрізати, у будь-якому випадку вони просоляться у банках.Aug 17, 2019
Чи можна різати огірки для засолювання?
Виходять вони смачними та пікантними. Власне, цей рецепт хороший тим, що якщо раптом переросли огірки і для засолювання цілком вони крупні, то можна, можливо їх порізати на часточки і заготовити в такий спосіб.
Які огірки не придатні для засолювання?
Зовнішні відмінності огірків для засолювання Тобто такі сорти огірків для солінь не годяться, З чорними ж шипами – це саме те! Шипи, що утворюються на плодах, регулюють у рослини випаровування вологи. Темніють шипи через пігмент, який, накопичуючись, чорніє і зупиняє випаровування, роблячи згодом шипик ламким.
Скільки часу треба замочувати огірки перед консервуванням?
– у частині рецептів огірки перед заготовкою на зиму рекомендується замочити, причому час замочування варіюється від 2 до 8 годин. Замочувати огірки чи ні – залежить від індивідуальних уподобань господині та від рецепту засолювання чи маринування огірків. Середній час замочування – 3:00.
Чому при засолюванні огірки стають м'якими?
Якість води для засолювання. Занадто м'яка вода знижує пружність овочів, а дуже жорстка надає їм металевого смаку. Велика ємність. Розташовані в нижній частині огірочки поступово стають м'якими через підвищений тиск.
Чи можна солити гладкі огірки?
Важливо, щоб насіння було недорозвиненим, водянистим, без шкірки – тоді м'якоть консервованого. огірка буде хрумкою і щільною, без порожнеч. Гладкі огірки через ніжну шкірку не дуже підходять: вона гірше витримує теплову обробку.
Як поміняти розсіл в огірках?
Якщо помутніли банки із солоними огірками, то треба злити розсіл, прокип'ятити його, залити їм огірки на 5 хвилин, потім знову злити його та ще раз прокип'ятити. Остудити трохи розсіл і залити в банки, закривши їх чистими поліетиленовими кришками. Далі вони зберігатимуться нормально.
Який сорт огірків найкращий для засолювання?
Розглянемо деякі сорти і гібриди, що показали себе добре саме в заготовках.
- 'Ніжинський', 'Муромський', 'В'язнівський' …
- 'Погреб F1' …
- 'Журавля F1' …
- 'Байконур F1' …
- 'Пучковий десант F1' …
- 'Кураж F1' …
- 'Герман F1' …
- 'Ліліпут F1', 'Хрустка грядка F1'
Jul 12, 2020
Як вибрати огірки для засолювання?
Для засолювання та консервування краще всього підійдуть сорти зі шкіркою темно-зеленого кольору. Перезрілі та жовті огірки краще не брати, тому що шкірка і насіння у них будуть дуже грубими та твердими. Залежно від сорту, шипи у огірків можуть бути білими чи чорними.